Exel Compositesin strategiset hankkeet Intiassa ja Belgiassa etenevät onnistuneen osakeannin vauhdittamana

EXEL COMPOSITES OYJ – SIJOITTAJAUUTINEN – 28.6.2024 KLO 13.30

Exel Compositesin strategiset kehityshankkeet ovat edenneet vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla tiedotetun suunnitelman mukaisesti.

 

Osakeanti ja uusi rahoitussopimus vahvistavat tase-asemaa

 

Kesäkuussa onnistuneesti toteutunut Exel Composites Oyj:n merkintäetuoikeusanti vahvistaa yhtiön taloudellista asemaa ja mahdollistaa kasvu- ja muutosstrategian vauhdittamisen. Selvästi ylimerkityssä merkintäetuoikeusannissa merkittiin noin 141 prosenttia tarjotuista uusista osakkeista, ja yhtiö sai osakeannista noin 21,8 miljoonan euron bruttovarat.

 

Exel Composites sopi vuoden 2024 toisella neljänneksellä nykyisten pankkilainojensa uudelleenrahoittamisesta uudella 52,4 miljoonan euron rahoitussopimuksella. Kesäkuussa voimaan astuneen uuden rahoitussopimuksen ja annissa kerättyjen varojen turvin yhtiö edistää rivakasti ensimmäisen vuosipuoliskon aikana valmistelemiaan strategisia hankkeita, joihin lukeutuvat muun muassa seuraavat toimenpiteet:
 

 • Intian uuden tuotantolaitoksen varustelua kiihdytetty
  Exel tiedotti heinäkuussa 2023 strategisesta päätöksestä laajentaa tuotantoa Intiassa ja rakentaa Goalle uusi tuotantolaitos, joka on optimoitu palvelemaan erityisesti tuulivoimateollisuuden asiakkaita sekä Intiassa että globaalisti. Exel Compositesin ja Kineco Groupin yhteisyrityksen rakentaman tuotantolaitoksen varustelu on käynnissä, tuotantolinjoja on tilattu ja henkilöstön rekrytointi ja koulutus ovat alkaneet. Tuotannon on tarkoitus käynnistyä alkuperäisen suunnitelman mukaisesti vuoden 2024 aikana.
   
 • Belgian tehtaan strateginen katselmus toimenpidevaiheeseen
  Exelin lokakuussa 2023 julkaisema uusi strategia sisältää suunnitelman toteuttaa strateginen selvitystyö yhtiön kolmella tehtaalla. Taustalla on Exelin strateginen tavoite tehostaa tuotantoaan ja nostaa tehdasverkostonsa käyttöastetta sekä sitä kautta parantaa kannattavuuttaan. Tammikuussa 2024 käynnistynyt Belgian Oudenaarden tehtaan strateginen selvitystyö etenee suunnitelmien mukaisesti. Exel on arvioinut tehtaan roolia ja eri toimenpidevaihtoehtoja uudessa toimintamallissa, ja selvitystyössä siirrytään toimenpidevaiheeseen. Johtopäätöksistä ja ennakoiduista toimenpiteistä tullaan tiedottamaan paikallisen lainsäädännön mukaisesti.

 

 • Iso-Britannian tehtaan myynti edistyy
  Osana tehdasverkostonsa optimointia Exel lopetti pultruusiotuotannon Iso-Britannian Runcornin tehtaalla syksyllä 2023. Yhtiö on saanut tehdaskiinteistöstä ostotarjouksen ja kaupan toteuttamista valmistellaan. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2024 toisen vuosipuoliskon aikana.

 

 

Lisätietoja:

 

Lilli Riikonen, sijoittajasuhdepäällikkö

investor@exelcomposites.com

puh. 050 351 1128

 

Mikko Rummukainen, talousjohtaja

puh. 020 754 1335

 

Exel Composites lyhyesti

 

Exel Composites on yksi suurimmista pultruusio- ja pullwindingmenetelmällä valmistettujen komposiittiprofiilien ja putkien valmistajista sekä kansainvälinen pultruusioteknologian suunnannäyttäjä komposiittimarkkinoilla. Edistykselliset, jatkuvilla tuotantoteknologioilla valmistetut komposiittiratkaisumme palvelevat eri teollisuudenalojen asiakkaita kaikkialla maailmassa. Tuotteitamme käytetään useilla toimialoilla kuten tuulivoima- ja kuljetusalojen sovelluksissa, rakennuksissa ja infrastruktuurissa.

 

Teknologinen osaamisemme, yhteistyöhön perustuva toimintamallimme sekä maailmanlaajuinen asemamme erottavat meidät kilpailijoistamme. Komposiittiratkaisumme auttavat asiakkaitamme säästämään resursseja, tekevät asiakkaiden sovelluksista kevyempiä, suorituskykyisempiä ja energiatehokkaampia alhaisemmilla elinkaarikustannuksilla. Haluamme olla vastuullisten komposiittiratkaisujen ensisijainen toimittaja maailmanlaajuisesti.

 

Exel Compositesin pääkonttori sijaitsee Suomessa ja konsernin palveluksessa on kaikkiaan yli 600 ammattilaista. Yhtiön osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä. Lue lisää meistä osoitteessa

www.exelcomposites.com.